Aivan huikeaa!

Viime kirjoitus Riihimäen Erämessujen alla oli sitä legendaarista tyyntä myrskyn edellä. Siihen se tyyni loppuikin. Messupäiviä ja osastoamme Nuotiopiirillä hallitsi kaksi asiaa: Tuulinen keli ja jatkuva ihmisvirta puuhun. Joppe Ranta ja Suomen Erätaito ry. olivat koonneet pienelle alueelle neljäksi päiväksi todella kiinnostavan ja monipuolisen kokonaisuuden erilaisiin majoitteisiin, tulisteluun ja retkeilyyn vihkiytyneitä toimijoita ja puhujia Kotalavalle. Meidän kanssa yhdessä oli myös Repoveden Kansallispuiston asiantuntija Sami Hänninen ja hänen palvelunsa, jotka löydät osoitteesta tervarumpu.fi.

Kiitos vielä kovasti kaikille kävijöille ja messutilauksia tehneille. Niille, jotka eivät messuille päässeet niin tunnelmia Nuotiopiiristä näet TÄSTÄ videosta.

2016-06-10 19.43.17-1

Tiesimme toki, että pientä painetta on viime vuoden ja talven jäljiltä monilla nähdä Tentsile livenä ja päästä koettamaan sen mukavuutta ja soveltuvuutta omalle selälle. Se, että luvataan kantokyvyksi 400kg on varmasti myös ollut monelle hieman kulmakarvoja nostattava asia. Ja skeptisiä ”näinköhän kestää?” kommentteja kuultiin myös Riihimäellä. No iloinen asia oli se, että meillä oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus antaa kaikkien kokeilla kaikkia malleja. Niin 3 hengen Stingrayn hulppeita sisätiloja, keskiaukosta kulkemista, kuin uuden kevyemmän Fliten soveltuvuutta vaikka pyöräretken kumppaniksi.

2016-06-11 14.55.52

Tässä kokonaispaino noin 300kg + patja. Ryhti säilyy ja jalkatilaa on.

Välillä messuilla tosiaan laskettiin yhdessä sisään kapuavien kokonaispainoa ja otettiin mukaan makuualustoja pakkasöitä silmälläpitäen. Rasitustestithän on tehty Stingraylle 1400kg hiekkasäkeillä pohjois-lontoon yliopistossa, joten tonttiin se ei tule 3-5 hengen ja varusteiden painosta. Yksittäiselle retkeilijälle on toki olennaista testata, kuinka sinne mahtuu ja miten tasapaino säilyy eri kokoisten ja mittaisten henkilöiden pötköttäessä omilla paikoillaan.

2016-06-11 12.43.50

Iloisena asiana osastolla olivat myös lapsiperheet, jotka selvästi hakivat toisenlaista lähestymistä luonnossa yöpymiseen kuin valokuvaajat, melontaa harrastavat tai perinteisemmät eränkävijät. Tentsile mökillä, takapihalla tai vaikka puistossa päiväunipaikkana oli uusi ajatus ja ratkaisu. Lapset tietysti nauttivat joustavasta ja pomppivasta puumajasta täysin siemauksin. Olipa messuilla muutama haaverikin sattua kun liian monta lasta yhtä aikaa temppuili ja törmäili toisiinsa puumajoitteissamme, vanhempien hörppiessä nokipannukahvia. Mutta missä lapset oppivat motorisia taitoja, jos eivät pääsisi kiipeilemään? Kiinnostavia keskusteluja syntyi myös siitä, ovatko nykyiset leikkipuistot ja kiipeilytelineet jopa liian turvallisia, kun köysitikkaatkin on pultattu alhaalta maahan?

Messuilla saimme tilauksia paljon. Paljon enemmän kuin viime vuonna, mikä oli tietysti oletettavaakin. Olimme varautuneet varastoimalla omasta mielestämme sopivan määrän majoitteita alkukesään ja ajattelimme, että ehdimme messujen jälkeen vielä saada täydennyksen juhannukseksi. Mutta sitten samanaikaisesti tulikin viraaliksi mennyt facebook video, jonka on nähnyt lähes 90 miljoonaa ihmistä eli  TÄMÄ!

2016-06-16 09.20.54

Kysyntä kaikissa Tentsilen myyntipisteissä ja kanavissa RÄJÄHTI muutaman päivän aikana. Ja täytyy sanoa, että on sitä ollut mukava katsella yli kolmen vuoden kehitys- ja start up vaiheen jälkeen kun homma lähtee liitoon kuin Tentsile puiden välissä 🙂 Tietysti seurauksena syntyy logistisia haasteita ja pullonkauloja toimituksiin ja tuotantoon, mutta silti. AIVAN HUIKEAA! Pieni Lontoolainen toimisto ja kourallinen ihmisiä, jotka uskovat omaan visioonsa ovat hetkessä koko maailman tiedossa. Ylpeänä voi sanoa, että myös Suomella on ollut ja tulee olemaan oma roolinsa tässä kehityskaaressa, joka jatkuu.

@nickrlake Nick Lake, WA underview through the forest

Myynti viimeisen kuukauden aikana maailmalla on ollut aivan hurjaa. Pelkästään jenkeissä saatetaan tilata yli 100 Tentsileä päivässä. Eipä siis ihme, että pientä jonoa on tilauksiin tullut ja valmistuskapasiteettia on nostettu sitä mukaa kun on pystytty. Toimitusajat ovat pidentyneet päivistä viikoiksi. Suomen osalta tilanne on ollut kuitenkin hyvä. Toki jotkut ovat joutuneet odottamaan tilaustaan nyt yli juhannuksen ja useamman viikon, mutta osa on saanut Tentsilen heti. Esimerkiksi uutuusmallia Flite on ollut saatavilla oikeastaan koko ajan. Tällä hetkellä toimitusaika on noin viikko mikä on puolet siitä mitä muualla maailmalla voi joutua odottamaan. Tästäkin ajasta puolet menee tullaukseen ja Suomen postin logistiikkaan, joten meistä se on ihan kohtuullista täällä pohjolassa.

Saamme ilahduttavan paljon yhteydenottoja, kuvia ja kommentteja teiltä liittyen tähän uuteen tapaan nauttia 365 asteen näkymistä lintuperspektiivissä. Olkaa aktiivisia, nauttikaa Tentsile majoitteistanne tai tilatkaa verkkokaupastamme oma, jos teillä vielä ei ole. Kesää on vielä jäljellä tai se on oikeastaan vasta alussa. Tervetuloa mukaan puuhun ja seuratkaa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Tony – Tentsile Finland

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: