Nähdään puussa

Vuosi vierähti ja uusi kesäkausi on edessä. Tämä blogi jäi viime kesänä aika pahasti kaiken ulkoilmatoiminnan ja selvitystyön jalkoihin, mikä ei harmita yhtään. Ei Tentsileä näppäimistön kautta voi kokea! Nyt kun lehdet ovat puhkeamassa puihin, on aika kerrata hieman vuotta 2014 ja suunnata kohti kesää 2015.

Photo 01-02-2015 14 26 07

Viime kesänä halusimme tietää kuinka erilaiset ihmiset kokevat puussa oleskelun ja majoittumisen. Tituleeraammehan itseämme täällä Suomessa luonnonrakkaaksi kansaksi. Riippumatto kun monelle on tuttu mökkikoivusta, mutta voisiko Tentsile soveltua hieman monipuolisempaan käyttöön kuin nokosille? Kiersimme erilaisissa tapahtumissa esittelemässä Connect ja Stingray malleja mm. Suomen luonnon päivän päätapahtumassa Luontokeskus Haltiassa, Partiolaisten Suurleirillä Kouvolassa ja Erämelonnan SM-kisoissa Lahdessa. Sadat ihmiset saivat vapaasti kiivetä Tentsilen kyytiin, asentaa sen itse puuhun, kokea miltä tuntuu kun maaperän muoto menettää leiripaikkaa valitessa merkityksensä ja perspektiivi muuttuu sammakosta lintuun.

682A6344

2014-06-07 11.46.17

Yleisimmät kommentit olivat WAU! ja AH, tähän voisi jäädä! Osa jäi seuraamaan sivuun, mutta lapset olivat tietysti erittäin kiinnostuneita kun puumaja olikin mahdollista laittaa mihin vaan ilman naulaa, vasaraa ja lautoja. Mukava oli huomata, että monilla syttyi lamppu päässä ja ajatus paikasta mihin Tentsilen voisi ripustaa, nauttia näkymistä tai vihdoin retkeillä alueella, josta perinteiselle kupoliteltalle ei löytyisi paikkaa. Joillain se oli saaristossa, mökkirannassa, kalliolla tai joillain jopa takapihalla. Lapsiperheiden suosittu käyttöajatus oli metsäretken perusleiri, pötköttelykeidas tai pakopaikka kuumasta kotitalosta. Myös ajatus hyttysistä eroon pääseminen Tentsilen hyönteisverkolla suojattuun tilaan oli monelle mieluisa. Helteitä viime kesänä riitti ja tulipa sitä itsekin vietyä perhe Kymijoen mutkaan yöksi viilentymään kun aurinko paahtoi kolmatta viikkoa huopakattoon.

_MG_2688

Mukavuudesta saimme kaikkialla täydet pisteet. Kukapa tykkäisi kävyistä selän alla? Tiukat kysymykset liittyivät vedenpitävyyteen ja kantavuuteen. Eikä ihme. Ilman sadekangasta Tentsile näyttää hyvin kevyeltä ja ilmavalta ja tuntuu lähes mahdottomalta ajatella, että sen sisällä voi nelihenkinen perhe viettää retkipäivää tai yöpyä mukavasti luonnossa. Sadekankaallahan Tentsilen saa suljettua tiiviisti vaikka vihmoisi rajustikin, tuuli ei vie sitä mennessään, siitä pitää huolen 2,5 tonnin vetoliinat ja aerodynaaminen muoto. Siihen nyt vaan ei tuuli tartu. Sadekankaan levittämällä Tentsilen alle saa huikeasti kuivaa tilaa varusteille tai voi kiinnittää riippumatot alle, eli hengailla alakerrassa ja nukkua yläkerrassa. Nämä olivat asioita, joita oikeastaan kukaan ei ollut ajatellut aiemmin ja siksi demoilu pitkin poikin oli todella tärkeää. Oivalluksia syntyi kaikille, myös meille. Kyseessä kun on aivan uusi tapa nauttia luonnosta. Kaikki kunnia kuksa kädessä tuleen tuijottamiselle kannon nokassa, mutta Tentsilen kanssa saa nauttia mukavuudesta, ottaa rennosti ja lopettaa kilometrien laskemisen. Vaellusteltat ja eräjormailu on erikseen 😉 Toki melomalla tai pyörällä Tentsile kulkee kevyesti pitkiäkin siirtymiä. Ahkiota tai Tentsile -hiihtoa ei testattu talven aikana osittain lumisyistä ja osittain mukavuussyistä. Vaikka sveitsiläiset ovat Tentsileä lumessa ja pakkasessa testanneet ihan onnistuneesti, on se nyt vaan aika kylmää hommaa ja kärsii siinä väkisin Tentsilen elastisuuskin. Onpa Tentsile viritetty jossain välissä Inarinjärven rannalle ja täällä etelässäkin heti kun kevätpäivät menivät plussalle. Niille jotka haluavat ensi talvena testana niin lainaamme kyllä varusteita 🙂

2014-04-28 22.02.39

IMG_1609

Maailmalla viime vuosi oli Tentsile projektille huikeaa vuoristorataa. Kesällä kysyntä ylitti tarjonnan ja tuotantomäärä oli vielä liian pieni. Siksi emme panostaneet myyntiin vaan testasimme rauhassa ja haimme kokemuksia. Suomihan on jokamiesoikeuksiensa kanssa ainutlaatuisen sopiva paikka Tentsilen käyttöön. Puita, tilaa ja retkikohteita riittää. Tentsilen ydinjoukko tulikin Suomeen viikoksi tutustumaan olosuhteisiin ja testaamaan ensimmäista Tentsile Experience melontaseikkailua Repoveden kansallispuiston ja Verlan Unesco perintökohteen alueella. Tällä kertaa olivat Lontoon pojat vuorostaan WAU! ja AH tänne voisi jäädä 😉 Katsotaan ehtivätkö tulevana kesänä tänne, kutsuja satelee varmasti ympäri maailmaa? Tärkeä alue jota täällä myös kansainväliselle verkostolle kehitämme ja testaamme on olla uuden polven esimerkkinä luontoarvojen kautta. ”Leave no trace” ajatus toimii erityisen hyvin Tentsilen kanssa. Siitä kun ei jää metsään jälkeäkään.

682A5426_wm_small

Syksyllä projekti sai hurjan käänteen kun kiinalaiset yrittivät kaapata Tentsilen mallin ja tuotannon. Lakimiesarmeija lähti Lontoosta ja hetken olimme tietämättömiä kuinka upeasti alkanut matka jatkuu. Oikeus kuitenkin voitti ja tuotanto saatiin turvattua ja kapasiteettia kasvatettua. Samalla tuli paljon materiaaliuudistuksia, lisäominaisuuksia ja parannuksia itse tuotteeseen. Pieni paine kun aina terästää toimintaa.

IMG_0125

Loppuvuosi olikin sitten huikeaa rummutusta maailmalla. Yksi maailman tunnetuimmista retkeilyvarusteiden verkkokaupoista REI otti Tentsilen valikoimiinsa ja moni muu seurasi perässä. Tentsilen toimitusajat lyhenivät ja sosiaalinen media alkoi olla täynnä tuotetestejä, iloisia kuvia ja kommentteja myös käyttäjiltä. Marraskuussa Stingray voitti alan messuilla Munchenissä arvostetussa Summer Hardware kategoriassa ISPO Brand New 2015 palkinnon. Se oli hieno sinetti vuoteen ja palkinto kovasta työstä koko tiimille. Tentsile oli saanut siivet!

Photo 03-02-2015 00 37 11

Vuoden 2015 alku on ollut täällä meillä odottelua tulevaan kesään ja uutisten seuraamista maailmalta. Uusi Trillium hammock on kiva lisä Tentsile perheeseen ja tuo lisää muunneltavuutta jos haluaa rakentaa pienen Tentsile kylän jossa on useita oleskelukerroksia. Se on tavallaan 3 hengen riippumatto. Yhdistettynä esimerkiksi Slacklineihin saa muutamalla räikän kiristyksellä rakennettua huikeita leijuvia rakenteita. Näitä yhdistelmiä tulemme näyttämään tulevan kesän aikana myös täällä.

Giant Set up 1 small

HIILIJALANJÄLKI JA MATKAILUKONSEPTIT
Teimme myös yhteistyössä Turun Ammattikorkeakoulun kanssa MIPS (material input per service unit) arvioinnin liittyen Tentsile Experienceen. Halusimme tietää mikä on todellinen hiilijalanjälkemme verrattuna perinteisiin matkailutuotteisiin ja majoitukseen. Tulokset puhuivat selvää kieltä. Tentsile on erittäin ekologinen tapa retkeillä tai tuottaa luontoelämyspalveluita. Tämä on kiinnostava aihealue varsinkin etelä-suomessa, jossa yön yli kestäviä ekomatkailutuotteita ei liiemmin ole tarjolla. Potentiaalia autenttisiin luontokokemuksiin esimerkiksi aasialaisten vieraiden kanssa olisi noin 2 tunnin säteellä lentokentästä. Tentsile sopiikin käytettäväksi myös herkemmillä alueilla ja on kiinnostavaa nähdä minkälaisia konsepteja pääsemme yhdessä kotimaisten matkailuyritysten kanssa tekemään. Lontoo seuraa mielenkiinnolla mitä täällä syntyy ja yksi tehtävistämme Suomessa onkin toimia kehittäjäkumppanina Tentsilen käytön jalostamiseksi palvelutuotteena.

_MG_3628

Andaman Tentsile005 small

ARKTIKA-PÄIVÄT 14.-24.5. VIROLAHDELLA
Kauden ensimmäiset Tentsilet ovat jo saapuneet Suomeen ja menneet tilaajille. Hauska nähdä missä ne tupsahtavat esiin. Tarkkailkaahan ympäristöänne, puissa voi majailla muutakin kuin lintuja. Linnuista puheenollen olemme osallistumassa Virolahdella pidettäviin Arktika-päiviin, joka on hieno paikka bongata lintujen kevätmuutto Itäisen Suomenlahden luonnonpuiston kupeessa. Tänä vuonna lintuja on mahdollista tarkkailla 24/7 mukavasti puusta käsin 22.-24.5. viikonloppuna. Myös yöpyminen onnistuu ja silloin voi kuunnella vaakatasossa ja katsella kun tuhannet linnut lentävät yli.

IMG_3805

Uusia projekteja ja tapahtumia on listalla hurjasti, niistä ei uskalla vielä kertoa kun kalenteri elää jatkuvasti. Joten emme lupaa blogille mitään superaktiivista jatkoa tällekään vuodelle. Tärkeintä on tekeminen ja ovesta ulos astuminen. Kaikki tapahtuu siellä ja toivottavasti tapaamme kesän aikana. Verkkokaupastamme voi hankkia itselleen oman Tentsilen ja kannattaa seurata meitä facebookissa. Sinne tulee ajantasaisinta tietoa tapahtumista, esittelypäivistä, linkkejä testeihin ja maailmalle.

Erinomaisin terveisin,
Tony
TENTSILE FINLAND

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: